This project is a collaboration with Office ZHU.

Unlike Western Europe and Nordic countries, who have a stable aesthetic standard, the interior design style in China changes quickly since 90’s. New Chinese, American, Japanese, Nordic… In just 20 years, with the promotion of media, these ‘fashion style’ are quickly sold into the local market one by one without being fully understood or digest.

How to avoid falling into the trap of fast consumption? How to make a long lasting design is the main concern of this project. Based on this idea, we picked neutral color such as white, wood for the color board, and repaint the original floor into light grey. The bright background not only create a quiet atmosphere which differs from the city, but also make the whole apartment almost look like galleries. Such setting also suits the clients’ character: young couples who are busy with working during the day and prefer simple life when off work.

Because the background is clean and tidy, furniture will be particularly prominent here. We selected different brands of lamps, sofas, tables, but all have beautiful outlines and have certain similarity. For smaller decoration, such as painting and pots, the team suggest those with simple shape and calm colors, which is similar to the furniture visual language. By setting the strategy instead of design everything, more space is left to the owners to make their own decision.